余っていたワインセラーをオリーブオイル専用庫にしました -I turned my spare wine cellar into a dedicated olive oil cellar

The English translation(By DeepL.com) is at bottom of the page.
その昔赤ワインに死ぬほどハマっていた時期があり、ちょうどその頃にもらった Amazonギフト券2万円分でワインセラーを買い楽しんでいましたが、だんだんとアル中気味になり味よりも手軽さを追求し、赤ワインは飲むけれどストックはしないし、買った分その日のうちに飲み干すし、ストックするほど高いものも買わなくなりました。

現在は月一回か二回飲むぐらいなのもあって、ワインセラーが完全に余ってしまっており、おきっぱなしになっていました。

捨てるのも数千円かかかるしどうしたものかなと思っていたところ、本日読んでいたオリーブオイルについての本に

「オリーブオイルは冷暗所かつ12°から18°までの温度で保存しましょう」とありました。

 

えーーーーーー

 

暗所で保存しないといけないのは知っていたのでキッチンの適当な庫内に入れていましたが、温度も思っていたより低めの温度が良かっただなんて。

まあもちろん暑いよりかは良いと思っていましたが、12°から18°というのはなかなか部屋の中では再現できない温度です。

そこで、「そうだ、そういえばワインセラーが余っていた」と思い出し、キッチンに保管されていたオリーブオイルを全て移動させました。

 

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カッコいい!

 

サラダにかけるしパンにつけて食べるし何かにつけてオリーブオイルは大量に消費するので、最高の保管庫を見つけて大満足です。

おいしい状態を保てるといいなーーー

 

オリーブオイルは何種類か買ってそれなりにこだわって買っているつもりですが、フレッシュな青っぽさと辛味のある"食べてる感"のあるオリーブオイルが割と好みなので、強めのオリーブオイルを探しています。試飲とかできる所に行ってみたいな~

↑最近は1万円以下でセラーが手に入るんですね

↑一番最初にハマったオリーブオイル

 ↑読んだ本。認知症のことも怖いけど、抗酸化・抗炎症作用についての勉強にもなりました。kindle unlimitedで無料。

 

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There was a time when I was addicted to red wine and I bought a wine cellar with an Amazon gift certificate which I received at that time and enjoyed it.

In addition to the fact that I drink wine once or twice a month, I had a complete surplus in my wine cellar and it was left there.

It costs a few thousand yen to throw it away and I was wondering what to do about it, when I came across a book I was reading today about olive oil.

It said, "Store olive oil in a cool, dark place and at a temperature between 12° and 18°.

 

 

I knew I needed to store it in the dark and I kept it in a suitable cabinet in my kitchen, but I didn't know that the temperature should be lower than I expected.

Of course I thought it was better than hot, but 12° to 18° is a temperature that is hard to replicate in a room.

Then I remembered that I had an extra wine cellar, so I moved all the olive oil stored in the kitchen.

 

 

I consume a lot of olive oil on salads, on bread, on anything, so I'm very happy to have found the best storage unit.

I hope it stays good!

 

I've bought several types of olive oil and I'm trying to be particular about what I'm buying, but I prefer fresh, green, pungent, "eating" olive oil, so I'm looking for a stronger olive oil. I'd like to go to a place where I can taste it!

 

 

 

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)