ホットクックの新しいフッ素加工の内釜を EDION で注文したのが届きました TJ-KN1FB Hot Cook's new fluorinated inner pot ordered by EDION arrived

 

先日、Twitter を見ていると、勝間和代さんが 

 

とつぶやいているのが目に入ってきました。(随分前のツイートですが)

やっっっっっっとフッ素加工に対応したんだ!これで最強になる!!と、浮き足立ち、そそくさと密を避けながらエディオンへ向かいました。

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ちなみに買ったのは1.6L型

 

ホットクックでは無水カレーやシチューなどの煮込み系料理が得意、というか素晴らしいのでよく作っていますが、実は卵とトマトの中華炒めとかリゾット等もとても美味しく仕上げてくれます。

www.youtube.com

↑随分前に撮った動画です、恥ずかし

 

ですが、内釜がステンレスむき出しで何の加工もされておらず、中華炒めを作ると結構な量の卵がこびりついているし、リゾットを作るとこれも結構な量の米が鍋にこびりついていて、めちゃくちゃ美味しく作ってくれるだけにものすごくもったいないなーと思っていました。洗うのも大変だし、こびりついたときは格闘していました。

が、今回、念願のフッ素を手に入れたということで、早速余っていたポイントを全額投資してエディオンでほぼタダみたいな価格で取り寄せ注文しました(エディオンって使える&溜まるポイントの種類多すぎません?)

今日届いたのでまだ使っていないのですが、皆さんのユーザーレビューのブログなどを見ると、本当にツルン!っと剥がれるみたいですね、一応内釜は食洗機にかけないで下さいと書いてありますが、あれだけツルツル剥がれるなら食洗機にかけるまでもなく、ちょちょっと洗えばそれで良さそうです。

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猫のしんちゃんとフッ素加工の内釜。ご飯のメモリまで付いてて、自信満々ですなこりゃ

また従来のステンレス製の内釜とフッ素加工の内釜の計二つを所持することで、まず汁ものをステンの内釜で作っておいて、その次にフッ素加工の釜でもう一品炒め料理を作る、なんてことができそうです。それだけ作ってどうすんねんと言われそうですが、ホットクックをヘビーユーズしていると、本当に「もう一つホットクック、ないし内釜があったらなあ」と思うことが多々あるので...(これだけは使ってみないと伝わらないかも知れません)これから爆速で美味しいもの用意して、食卓を明るくしていきたいと思います。

それにしてもどうして今まで内釜の加工をしてなかったのでしょうか?一番小さい一人用ホットクックは最初からフッ素加工だったようですが...

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The other day, while browsing Twitter, I found out that Kazuyo Katsuma 

The new Hot Cook is here!

Ours was a B, but it's a great evolution, now it's an F. I'm looking forward to the fluoride coating and the new basket and the omelet menu.

I'm looking forward to the fluoride coating and new basket and omelette menu. #Hotcook #logical cooking #Katsuma family table https://t.co/NanP9h2gGT pic.twitter.com/b75Bk5oMsU

- Kazuyo Katsuma (@kazuyo_k) August 28, 2020
 

I saw him tweeting, "I'm not going to be able to do that. (It's a long time ago tweet.)

Let me tell you, it's finally fluorinated! Now you are the strongest! And, floating around, I quickly headed to the Edion, avoiding the denseness.

 

 

 

In Hot Cook, I often make anhydrous curry and stew dishes because I'm good, or rather great, at stewing, but actually, I often use it to make things like stir-fried eggs and tomatoes in a wok, or risotto, because it's so delicious... But I don't have one.

The inner pot is bare stainless steel and untreated, and when I make stir-fry, quite a lot of eggs are stuck in it, and when I make risotto, quite a lot of rice is stuck in it. But it's a lot of work to wash, and I gradually stopped making those menus. But it's a lot of work to wash, and I gradually stopped making those menus.

But this time, I got the fluoride I'd been hoping for, so I immediately invested all of my extra points in ordering it for almost free at EDION (isn't there too many different kinds of points you can use and accumulate at EDION?

I haven't used it yet because it arrived today, but looking at your user review blogs and other blogs, it really is tsurung! The inner pot is written not to be put in the dishwasher, but if it is that slippery, it seems to be fine if you wash it a little bit, without having to put it in the dishwasher.

 

Also, by having both a conventional stainless steel inner pot and a fluorine-coated inner pot, I can make soup in the stainless steel inner pot first, and then use the fluorine-coated pot to make another dish of stir-fry. You might say, "What's the use of making that much food?", but after heavy use of the hot cook, I often wish I had another hot cook or inner pot. I'm going to prepare delicious food at breakneck speed to brighten up the dining room table.

But why haven't I worked on the inner pot before? The smallest single person hot cook seems to have been fluorinated from the start, but...

 

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