ホームベーカリーで一度は作って欲しいトマトと香草のにんにくパン Tomato and herb garlic bread that you should make at least once in your home bakery.

 The English translation(By DeepL.com) is at bottom of the page.

家にトマト丸々一つ余っていたので何かに使ってみようと思い立ったのがホームベーカリーで使うことでした。

レシピを検索したところ、割と皆ヘタを取ってその後切らずにそのままと入れても大丈夫と書いてあるので、トマトのヘタをくり抜き、

 

 

ホームベーカリーの釜の中にボンと入れてみました。

そして

 

オリーブオイル10g

砂糖15g

塩4g

水60ml(トマトから水分が出ると思うのでかなり少なめ)

 

その上から

 

全粒粉120g

強力粉130g

計250gの小麦粉を入れ、

3gのドライイースト

 

を振りかけました。

 

ここで終わりにしてもよかったのですが、というか大体のレシピはここで終わっているような感じなのですが、食べ応えとか欲しかったので、思いっきり洋風に寄せてしまおうと、具材を途中で自動で投入してくれるケースの中に、

 

ハウスのあらびきガーリック8g

を入れました。

さらに、ガーリックの匂いで濃くなりそうだったので、一番上に

 

乾燥したミックスハーブ

 

をバサバサパサーっと気持ち多めに振りかけて、翌朝できているようにセットして寝ました。

すると焼き上がりの完了1時間前ぐらいからニンニクのいい香りと言うかもうむちゃくちゃにんにくの香りが部屋中に充満して、苦手な人は最悪な気分になりそうな臭いが部屋にこもっていました。

にんにく好きな僕でもちょっとうっと思うような香りでしたが、窓を開けて出来上がりを待ち、出来上がったらすぐに取り出し、さらに1時間ほど冷ましてから切って食べると、、、

もうめちゃくちゃ美味しくて、、、

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赤っぽくなるトマトパン

今まで作ったパンの中で多分一番味にまとまりがあって最高の仕上がりになりました。

いろんなパンを作っていますがシンプルなパンを除いてこれに勝るやつはなかなかないんじゃないかと思うくらいです。

使っている材料も全粒粉を半分ぐらい入れてますし、トマトやにんにくにカロリーがふんだんに入ってるわけでももちろんないので、どんだけ食べても罪悪感もなく 1日の間にあっという間になくなりました。

何か面白いレシピはないかなと探している方、ぜひ作ってみてください。

ちなみにモッツァレラチーズをのせて焼くと完全にピザトーストでした。

厚めに切って、ふわふわの所にかぶりつくと至福の瞬間が訪れました。

 

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ウルトラスーパーおいしい

是非!

 

我が家で長年使っているホームベーカリー↓

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I had a whole tomato left over at home, so I decided to use it in my home bakery to try something else.

I searched for recipes in home bakeries that use tomatoes and found that they all say you can remove the stems from the tomatoes and then put them in without cutting them, so I hollowed out the stems and

 

I put it in the home bakery kettle with a bong.

And.

 

10g olive oil

15g sugar

4g of salt

60ml of water (quite a bit less as I think the water will come out of the tomatoes)

 

from there

 

120g whole wheat flour

130g of hard flour

Add a total of 250 grams of flour.

3 g dry yeast

 

sprinkled on top.

 

I could have ended it here, or rather, most of the recipe seems to end here, but I wanted something more satisfying to eat, so I decided to go all Western, and put the ingredients in a case that automatically threw them in the middle of the dish.

 

8 grams of house-ground garlic

 

in.

Plus, the garlic smell was going to make it thicker, so I put it at the top.

 

Dried mixed herbs

 

I sprinkled a little bit more of the garlic on the top of the garlic and set it aside so that it would be ready the next morning and went to bed.

Then, about an hour before the baking was completed, the room was filled with a nice smell of garlic and if you don't like it, the smell of garlic was stuck in the room, making people who don't like it feel bad.

Even for me, a garlic lover, the smell was a little disgusting, but I opened the window and waited for the garlic to be ready, and as soon as it was, I took it out and let it cool for an hour before cutting it up and eating it...

It's just so delicious.

This is probably the best bread I've ever made, with the most cohesive flavor and the best results.

I've made a lot of different breads, but with the exception of simple breads, I don't think there are many breads that can beat this one.

It's not laden with tomatoes or garlic and lots of calories, of course, so no matter how much I ate, I didn't feel guilty about it, and it was gone in a day.

If you're looking for an interesting recipe, try making this one.

By the way, it was completely pizza toast when baked with mozzarella cheese on top.

I cut it into thick slices and covered the fluffy place with it and it was blissful.

 

By all means!

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)